середу, 5 травня 2021 р.

 

Казка про чарівну бібліотеку

На прекрасній зеленій планеті, яка вся потопає в зелені та квітах жила-була чарівна Бондарівська сільська бібліотека. Під її сіреньким дахом, у прекрасній будівлі, яка знаходиться на краю села зібралося дуже балакуче товариство. Хто ж це? Це – герої казок, оповідань та цікавих історій, які знають про бібліотеку більше ніж будь-хто з її відвідувачів.

Он на поличці сидить хтось маленький і з скринькою в руках.

          Я – домовичок Кузя. Живу в нашій Бондарівській бібліотеці та бережу її незліченні багатства. Ці багатства не прості, вони вчать нас, як жити на світі. Книги, книжечки... насолода для нашого розуму.

Розповів вам історію про те, як цієї осені до нас в Бібліотечне королівство завітали нові книжечки, а тому й нові герої, друзі. І як я вирішив їм розказати про нашу красуню та провести екскурсію.

Хоч я й полюбляю сидіти в куточку, та мова піде не про це. Бо наша бібліотека гарна не кутами, а книгами, виставками та ще багатьма цікавинками. Он їх скільки на стелажах та на поличках.



"Книжкова торбина для всієї родини "

Серед наочних форм популяризації документів найважливіше місце посідає книжкова виставка - традиційна форма роботи бібліотек, один із засобів впливу на інформаційну поведінку читача.

         Багато хто з нових друзів любить веселощі та активно проводити свій вільний час. Тому я відразу вирішив їм показати як ми з бібліотекарем Людмилою Вікторівною читаємо вірші, проводимо свята, граємось в різні ігри. Ох і довго  ми фото на поличці розглядали!



   "І рушником, як образ Божий, віншуєм образ Кобзаря"Під такою назвою, на початку березня, пройшли в бібліотеці читання творів Т.Г.Шевченка.  Поезія Шевченка нетлінна, вона спонукає читача замислитися і поринути у вир його неперевершеної майстерності.

               Всі мене запитували про Новий рік. Як було не похвалитися? Ми разом прикрашаємо ялинку, розучуємо в читальному залі вірші для Діда Мороза, співаємо колядки, ставимо вистави та свята на новорічні теми, танцюємо співаємо. А скільки різноманітних чудернацьких сніжинок вирізаємо? Так-так, в нас проходять і майстер-класи. Тому готуйте ножиці й папір!

              Підійшовши до столика із журналами, а їх тут сила-силенна, скільки емоцій було, всі по журналу й відразу читати, що «й за вуха не відтягнеш». А куди ж там, ще не все! Показав і диво-машину, яка зветься комп’ютер. До неї ми звертаємось тоді, коли  нашим читачам потрібна якась інформація, або ж коли разом створюється проект.

                    Я вважаю, що не господар той,  хто свого господарства не знає. Тому ми попрямували до каталогів, де кожна книжечка, брошурка на обліку, всі записані за алфавітом. Називай будь-яку, а я скажу відразу, чи є у нас в бібліотеці, чи ні.

І тут увагу гостей привернуло щось цікаве і незнайоме їм справа, якісь чудернацькі речі. Хммм... Це у нас музей старожитностей у бібліотеці.


              Розповів їм і про нього.

           Ох і затягнулася наша розмова, до пізньої ночі.

Все переказувати не буду.. Я думаю, читачу, ти теж зацікавився, тому запрошую тебе відвідати нашу чарівну красуню. Наша адреса: Житомирська обл, Овруцький рн., с. Красносілка, вул. Приозерна 5-А «Бондарівська сільська бібліотека».

           А щоб нічого цікавого не пропустити, завітай на наш блог,  http://mujjjy.blogspot.com/

               Ми з бібліотекаркою Людмилою Вікторівною ділимось з радістю своїми знаннями та багатствами нашої красуні. А ви, я впевнений, станете ще добрішими та розумнішими, знайдете багато гарних друзів тут.. Заходьте, не пошкодуйте: буде весело, святково та цікаво.

        Наш графік роботи:

вівторок - субота  З 13:00 до 17:00

        Вихідні дні:

неділя, понеділок

 

                                            Казочку склала вчителька початкових класів

                                            Житомирського екологічного ліцею №24

                                            Ангеліна Анатоліївна Хаюк

Немає коментарів:

Дописати коментар